Ekmeğin malzemesini ve tarifini yukarda verdiğim linkten okuyabilirsiniz.
Elif, bu ekmeğin çok kolay yapıldığını söylemiş. Kısmen doğru.
Bu ekmeği kolayca yapmak için, daha önce ekmek yapmayı denemiş, tutturmuş ve kendine göre bir teknik geliştirmiş olmalı.
Hani, çok basit yemek olduğu düşünülen pilavın tane tane oluşunu her babayiğitin tutturamaması gibi birşey, bu.
Neyse, pazar sabahı felsefem sizi yıldırmasın, kararınızı vermek için deneyin ve bu çıtır ekmeği sıcacık afiyetle yiyin.



Tencere zeytinyağı ile coss sesi çıkarılarak yağlandı, tekrar kabarmış hamur tencere döküldü, kapak kapatılıp fırına verildi.
Pişmenin yirminci dakikasında, kapak açıldı. Yarım saat, kırk dakika daha pişme işlemi sürdü. Fırından çıkan ekmek, soğuması için telin üzerine alındı.

Ilınınca, kesildi ve sofraya taşındı.
O fotoğraf, yan tarafta haftanın ekmeğinde görülebilir.
.
O fotoğraf, yan tarafta haftanın ekmeğinde görülebilir.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder