EKŞİ MAYALI EKMEK İSTERSENİZ...

EKŞİ MAYALI EKMEK  İSTERSENİZ...
...BUYRUN, BİR DİLİM ALINIZ

23 Ekim 2011 Pazar

GERÇEK EKMEK ATÖLYESİ / 3. GÜN

FİKİR SAHİBİ DAMAKLAR'DAN:

Kavanozunuzdaki karışımda küçük ve az da olsa baloncuklu bir yapı görmenizi bekliyorum. Karıştırdığınızdaysa hafif ama cok hafif mayhos bir koku duymalısınız.
Bu karışıma
1/4 bardak un ve 1/4 bardak su ekleyin lutfen ve iyice karistirin.

Ağzını da kapatıp, gunde 2-3 kez karistirarak 2 gun bekletmeniz gerekecek.

Sabırlı olun ve merak etmeyin, bu süreç başlangıçta uzun sürecek ama ilk ekmeğinizi yoğurduktan sonra hamurdan yumruğunuz kadar alacağınız bir parçayı bir sonraki ekmeğinizi yapıncaya kadar buzdolabında saklayabileceksiniz...

Günün Notu: Malesef yıllardır bilmeyerek de olsa çok hata yaptık, belki de yanlış yönlendirildik gıda endüstrisi tarafından. 1 dilim tam buğday ekmeği yediğinizde doyabilecekken 10 dilim beyaz ekmek yeseniz bile doyamıyorsunuz bazen. Beyaz ekmek tüketmeye alışkın iseniz, birden bire %100 tam buğday unundan yapılmış ekmek ağır gelebilir. Ne de olsa beyaz ekmeğin süngerimsi, yumuşacık yapay dokusu hiç olmayacak ekmeğinizde.

Belki de ev halkında isyana neden olmamak için alıştıra alıştıra yapmak, zaman içinde %100 tam buğday unu kullanmak akıllıca olabilir. Dilerseniz ilk ekmeğinizde %50 beyaz, %50 tam buğday unu kullanabilirsiniz.

2 günlük tecrübeleriniz nasıl merak ediyorum.


.

Hiç yorum yok: