FİKİR SAHİBİ DAMAKLAR'DAN:
Biraz tuhaf kokulu, hafif mayhos hatta eksi tatli boza kıvamındaki sıvıdan 1/4 bardak ölçün. Geri kalanını istemeden de olsa atıyoruz malesef. Atmazsak tamamını daha çok un ve su ile beslememiz lazım. O zaman da git gide çoğalan, daha sonra kullanamayacağınız ekşi mayanız olacak.
Kavanozunuzu iyice yikayin,
1/4 bardak ekşimik karışımınızı
1/4 bardak iyi ve oda sicakliginda suyu
1/2 bardak unu kavanozda karistirin.
Günde 2-3 defa karistirin ama kapagini kapali tutun.
Resimde de göreceğiniz gibi beslemeden sonra oldukça yoğun bir karışımınız olacak.
Yaklaşık 12 saat sonra bu karışımdaki değişiklikler şaşırtacak sizi.
.
25 Ekim 2011 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder