EKŞİ MAYALI EKMEK İSTERSENİZ...

EKŞİ MAYALI EKMEK  İSTERSENİZ...
...BUYRUN, BİR DİLİM ALINIZ

6 Ağustos 2010 Cuma

SANDVİÇ EKMEĞİ

Yaz tatili nedeniyle ara verdim, amma, iki senedir her pazar sandviç ekmeği yapıyorum.
Oğlum, sabah kahvaltı yapmadan çıktığı için, okulda büyük teneffüsde arasına peynir konulmuş sandviç ekmeği yiyor, arkadaşlarına da yediriyor!

Size denenmiş, çok iyi sonuç alınmış bir tarifi vereyim burada.


Sandviç Ekmeği

Malzemesi:

1 su bardagi süt
1/2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı maya
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı mahlep (istenirse)
5 su bardagi un (silme dolu olacak)
Üstüne sürmek için yumurta akı, susam ve/veya toz şeker
İçine koymak için 2cm lik küpler halinde kesilmiş dil peyniri ve/veya parça çukulata

Yapılışı:

1. Elde yoğuracaksanız süt ve su karışımına maya ve şekeri ekleyin. 15-20 dakikada maya çalışıp, kabarır.

2. Daha sonra tuz, sirke, yağ ve un eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru ılık bir yere koyup, iki katına çıkması için yaklasik 1 saat bekleyin.

3. Ekmek makinası kullanacaksanız, önce sıvıları, sonra unu, şekeri, tuzu ve mayayı ekleyip, hamur yoğurma programında çalıştırın.

4. Kabaran hamurdan sandviçinizin olmasını istediğiniz büyüklükten biraz küçük parçalar alıp (kabaracak, unutmayın) yuvarlak veya oval şekiller verip, yağlı kağıt yaydığınız tepsiye kendisi büyüklüğünde aralıklar bırakarak sırayla yerleştirin.
Tepsiye dizmeden önce, içine malzeme koymak isterseniz o işlemi de yapmanız gerekiyor.

5. Üstlerine çırpılmış yumurta akı sürüp, içine peynir koyduysanız üstüne susam, çukulata koyduysanız esmer şeker serpip, hamurun iki katına çıkması için yaklaşık 30 dakika bekleyin.

5. 180 derece ısıtılmış fırında sandviçlerin üstü kızarana dek, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarınca, sandviçleri tepsiden alıp bir telin üstünde ılınmaya bırakın.

Arzu eden için, burada ve burada eski sandviç ekmeği yazıları var.

.

Hiç yorum yok: