Ekmek yapma maceramın ilk zamanlarında KFC bisküvisi diye bilinen gevrek sade poğaçadan yapmıştım, çocuklar pek sevmişti.
O zamandan sonra, arada sırada yaparım, özellikle kahvaltıda arkadaşları varsa çok makbule geçen bir ikram olur. Bu poğaça-bisküviler nötr tadı sayesinde, isterseniz peynirle isterseniz reçelle yenebilir.
Bu sabah hamur yapım aşamasında, un ve yağ miktarlarıyla biraz oynadım. Yağı azaltıp, yoğurt ekledim, unu çoğalttım.
Her zamanki kıyır kıyır hali azaldı, daha yumuşak sandviçler oldu. Bunu da beğendik, doğrusu.
Malzemesi şöyle, aşağı yukarı:
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2/3 bardak süt
1/3 bardak yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapmaya başlamadan fırını 200 derecede ısıttım.
Un, kabartma tozu, tuz ve şekeri karıştırdım. Ortasını aralayıp süt, yoğurt ve zeytinyağını koydum, karıştırarak hamur haline getirdim.
Hamur yumuşaklığı -malum- kulak memesi ayarında olsun diye, un ekleyebilirsiniz.
Hamuru tezgahın üstünde elimin ayası ve sonra parmaklarımla bastırıp, şöyle bir parmak kalınlığında açtım.
Su bardağının ağzıyla hamuru kestim, yağlı kağıt serdiği tepsiye aktardım.
Kalan hamuru tekrar toplayıp, açtım, tekrar kestim, taa ki hamur bitene dek.
Sonra fırına yerleştirdim tepsiyi ve de kızarana dek -yaklaşık 15 dakika kadar- pişirdim.
Sonrası mı? İyilik sağlık!
Afiyet olsun.
.
6 yorum:
harikalar uzanıp birini alasım geldi ellerine sağlık
Hoşgeldiniz sarı mutfak, :)
Buyrun, uzatıp elinizi tadın lütfen!
:)
KFC ağır gelse de o ekmeklerini seviyorum ben!evde yapınca tabi daha az yağlı olabilir ve daha çok yiyebilirim. Tarif itina ile yazılmıştır deftere:)
SSK, hoş geldiniz! :))
Ne kadar hoş bir blogunuz var!:)
KFC kurabiyesini daha az yağla ve yerine yoğurtla denemeli, ne dersiniz?
:)
hoşbulduk merhaba... sevindim beğenmenize! ben yemekleri yapayım ekmekler sizden olsun:) Bu tarifi deneyeceğim bir ara - sıradakiler bir bitsin! Lezzet dolu günler!
Ben de şu patatesli turp soteyi deneyeceğim. Acayip merak ettim tadını.
:))
Yorum Gönder