EKŞİ MAYALI EKMEK İSTERSENİZ...

EKŞİ MAYALI EKMEK  İSTERSENİZ...
...BUYRUN, BİR DİLİM ALINIZ

23 Mayıs 2010 Pazar

MISIR UNLU, YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI KEK

Efendim, kekin yapılış öyküsü şurada, tarifini buraya alalım.



KEK: MISIR UNLU, YABAN MERSİNLİ, FINDIKLI

Malzemesi:

* 3 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1,5 su bardağı mısır unu
* 1,5 su bardağı buğday unu
* 1 paket kabartma tozu
* 1 su bardağı yoğurt
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı fındıkyağı
* 1/2 su bardağı yaban mersini
* 1/2 su bardağı fındık

Yapılışı:

* Yumurtaları ve şekeri çırpınız. Ardından sırayla, yoğurt, süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediniz.
* Kabartma tozu katılmış unları karışıma ekleyip, sıvılara yediriniz.
* Son olarak, blenderda çekilmiş yaban mersini ve fındık karışımını ekleyip, abartmadan karıştırınız.
* Kek hamurunu, yağlanmış ve unlanmış kek kabına döküp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede, yaklaşık 30-40 dakika pişiriniz.

Afiyet olsun!

.

Hiç yorum yok: