EKŞİ MAYALI EKMEK İSTERSENİZ...

EKŞİ MAYALI EKMEK  İSTERSENİZ...
...BUYRUN, BİR DİLİM ALINIZ

2 Nisan 2010 Cuma

MISIR UNLU KEK-EKMEK

Bahar geldi. Geldi, evet öyle söyleyeylim, gelecek o, nasılsa!
Bugün baharın şerefine Ekmekcikızdaki tariflerden birini daha buraya aktarmak, uygun olur diye düşündüm. Haftasonu yapmalık, bahara uygun, lezzetli, deneyin seveceksiniz.



Geliyoruz, mısır unlu kek-ekmeğe.
Eksik oldu esasında; mısır unlu, peynirli kek-ekmek demeliyim.
Geçenlerde, Tavşan Hanım, mısır unlu bir kek-ekmek tarifi vermişti.
Yine, hemen o günlerde komşum Şen Kuş, akşamüstü çayına çağırdığında, mısır unlu kek ikram etmişti.
Bu gün, çocuklara akşamüstü kahvaltısı için börek mi yapsam diye düşünmekteyken, iki gün önce aldığım mısır unu aklıma geldi.
Tuzlu kek mi, tatlı kek mi derken, bu defa tuzlu yapayım dedim.
İşte, o tabağın içindekiler, bu kararın sonucudur.

Malzeme, tarif derseniz şöyle toparlayalım hadiseyi:
- 3 yumurta,
- 1 bardak yoğurt,
- 2 bardak mısır unu,
- 1 bardak beyaz un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 bardak rende peynir, (Ben mihaliç ve dil peyniri karşımı kullandım.)
- 1/2 bardak zeytinyağı,
- 4 adet taze soğanın yeşil sapları

Yumurta, yağ, yoğurt, kabartma tozu çırpılır. Önce unlar, sonra rende peynir, en son ince doğranmış soğan sapları eklenir. Çok fazla karıştırmadan, yağlanmış tepsiye dökülür. 180 dereceye ayarlı, ıstılmış fırında 40 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
.

Hiç yorum yok: