EKŞİ MAYALI EKMEK İSTERSENİZ...

EKŞİ MAYALI EKMEK  İSTERSENİZ...
...BUYRUN, BİR DİLİM ALINIZ

17 Eylül 2010 Cuma

RAMAZAN GEÇTİ YA, OLSUN PİDESİ HEP VAR!

Ramazan pidesiz olur mu?
Olmaz tabii ki!


Çocukluğumda, akşam üstleri fırının önünde elimde bir yumurta ve ekstra susamla kuyruğa girdiğim aklımda, özel pide için. İsteyen yumurta ve susam ekletirdi pidesine.


Ekmek yapmaya başladıktan sonra, cesaretlenip ilk denediğim çeşit ramazan pidesiydi, fena da olmamıştı. Aradım blogda, tarifini yazmamışım. İtalyan pidesininkini yazmışım oysa.
Bu defa da tarif yazamıyorum, daha doğrusu yapılışını tarif edemiyorum. Yenilişini tarif edebilirim bir güzel!


Öncelikle, akşamüstü fırınların pide üretimini had safhaya çıkardıkları, mis kokuların sokağı çepeçevre sardığı zamanda alacaksınız pidelerinizi.
Eliniz yanmasın diye çift kat kalın kağıtla tutacaksınız.
Top patlasın diye bekleyip, akşam ezanı okunurken kaç kişiyseniz o kadar dilim keseceksiniz. Bıçağı yandaki kahveden, çayları söylerken almış olacaksınız. Köşedeki bakkaldan alınan tereyağı ve beyaz peynir eklendiğinde softaya, ziyafet tamam demektir.

Bu sona kalan, kibarlık lokması yani.
Sen al, hadi hadi sen al sen, diye ikramı yapılan.


Hiç şüphesiz aldı birisi son lokmayı, pide yemem denir mi?
.

2 yorum:

MECMUA-İ MODERN dedi ki...

şu ana kadar hiç sadece ekmek üzerine bir bloga rastlamamıştım, çok güzel ve çok iştah açıcı:)))

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Esra hoşgeldiniz!
İştah açıcı görünmesine sevindim. :)
Görüntünün size deneme cesareti vermesini umuyorum.
:)