EKŞİ MAYALI EKMEK İSTERSENİZ...

EKŞİ MAYALI EKMEK  İSTERSENİZ...
...BUYRUN, BİR DİLİM ALINIZ

25 Mart 2010 Perşembe

ÇAVDARLI ÇİÇEK EKMEK


Çavdar unuyla sandviç ekmeği yapıyordum.
Klasik sandviç ekmeğimden; 4 bardak çavdar unu, 1 bardak irmik, 200 ml. süt, 120 ml. su, maya, tuz, bal tarifiyle.
Dedim ki, bu defa tepside sıra sıra dizmeyeyim de çiçek ekmek olsun.
Çok kolay şekil vermesi. Yuvarlak bir tepsiye avuç içi büyüklüğünde hamur toplarını aralıklı olarak dizip, hamurun ılık bir yerde kabarmasını bekliyorsunuz, o kadar.
Pişirirken fırını 180 dereceye getirdim, 35-40 dakika sonra pişen ekmekleri dışarı çıkarıp, bir telin üstünde soğuttum.
 

Çiçek ekmeğin yanındaki, somun biçimi verirken bir kaç kez döndürdüğüm hamur.
İsim koymaktan kolay ne var? O da burgulu çavdar ekmeği oldu.
.

2 yorum:

şule dedi ki...

kuzum sen kendini aştın sonunda. çiçek ekmek yapmış ya...müthiş.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Hee, yaptım ya! daha neler yapıciim, neler...
:))