Önce, temel ekmek hamurunu yoğurdum. Yarım saat kadar dinlendi hamur, biraz kabardı. Makarma sosu olarak alınıp, tümü tüketilememiş hazır pesto (fesleğen) sosunu ekleyip, yeniden yoğurdum. Bu defa, hamurun iyice kabarmasını bekledim.
Hamur kabarırken, bir avuç kurutulmuş domatesi sıcak suda bekletip, yumuşattım ve blenderla parçaladım.
Kabaran hamuru 30 santim çapında olacak şekilde elimde yavaş yavaş bastırıp açtım, domates kurularını üstüne yaydım ve rulo yapıp, bohça şeklinde katladım.
Ekmek şekli verip, yağlanmış tepsiye yerleştirdim, yarım saat kadar kabardı ve 180 derecede, kızarana dek 40 dakika kadar pişirdim.
İşte size yeşilli kırmızılı ekmek!
Afiyet olsun!
Üstteki fotoğrafta yeşil renk tam anlaşılmıyor, ışık ayarını becerememişim.
Burada biraz daha mı iyi?
.
7 yorum:
mutfağı severim. yaptığım yemekleri de gerçekten severek yaparım. lezzetlide olurlar. ama hamur işlerinde ben çok beceriksizim.
yanınızda, yakınınızda olmayı çok isterdim. ekmeklerin tadına bakmak için can atıyorum.
Saryacığım,
İstanbul'a geldiğinde, haberim olursa önceden, neden olmasın?
Hem de zevkle...:))
ne yazıkki İstanbul'a sık gelemiyorum ama geldiğimde söz sizi haberdar edeceğim.
Çok sevinirim!
Sevgiler.
:))
Ekmekçikızım, pesto hiç almadım, kullanmadım ama kuru domatesli ekmek benim de programımda var, ilk fırsatta yapacağım inşallah..Ellerine sağlık, nefistir mutlaka..Sevgiler..
Serapcığım,
Pesto İtalyanların demesi, biz fesleğen diyoruz. :)) Gerçi o biraz daha iri yapraklı, bizdekine göre ya...
Sadece kuru domates kullanmak da, ekmekğe güzel bir lezzet katıyor.
:))
Yorum Gönder