Ekmek bitmiş, hamur yoğurayım.
Unlara bakıyorum, yarım çavdar unu, yarım ruşeymli un.
Bir defada iki ekmek yapıyorum genellikle, hamuru yoğurmuşken, fırın çalışmışken ikisi bir arada çıkar düşüncsiyle.
Ancak bu defa iki farklı çeşit un var, iki ayrı hamur yoğurmak gerekecek.
Kızım kek ısmarladı, kek yapma projesi de var.
Dur bakalım ne olacak? İki çeşit unu karıştırırım, ruşeyli çavdar unlu ekmek olur.
Olur mu?
Pek güzel oldu hem!
Sabah kahvaltıda kızım iki dilim yedi.
Gerçi diş teli nedeniyle kenarlarını bırakıp içini yedi ya, olsun. Çıtır kabuk en sevdiğim yeridir ekmeğin, iki dilimin kenarlarını da ben yedim.
Tarif vermiyorum, şunu öneriyorum: En temel ekmek ölçünüzü kullanın, sadece unları karışık kullanın, karışımlarla size özgü sürprizli lezzetler yaratın.
Elinize sağlık.
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ellerine sağlık çok güzel görünüyor:)
Teşekkürler, güzeldi sahiden ve bitti!
:))
Ekmekçikız'ım, sahiden de ne gerek var iki hamura..Ben de olsam direkt karıştırırdım. Sen benim derman ekmeğimi görmüşsündür..İçinde yok yok..Kıvamın olduğunu hissettikten sonra tamamdır dimi ama? Ellerine sağlık kardeş, nefis görünüyor..
Haklısın lezzetli ekmeksever arkadaşım, :))
El alışıp, kıvam tuttturunca isteğini ekle çıkar.
:)
Yorum Gönder