İngilizlerin çok sevdikleri ve et yemeklerinin yanında sebze sosuyla tükettikleri bir tür ekmekcikleri vardır, "Yorkshire puding" dedikleri.
Adındaki "puding"i görünce, alıştığımız tatlıyı düşünmeyin, bu bildiğiniz hamur işi!
Burada bir İngiliz leydisi nasıl yapılacağını çok güzel anlatmış, bir bakınız derim.
Ya da, ona bakmayın, benim tarifime bakın!
Aşağıdaki pofuduklar benim eserim.
Yorkshire Pudding
Malzemesi:
*1,5 su bardağı süt
*2 bardağı un
*3 yumurta
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Un, kabartma tozunu, tuz karışımına sütü ekledim.
Mikserle çırparken yumurtaları tek tek kırıp, çırpmaya devam ettim; boza kıvamında bir hamur oluştu.
Hamuru, yarısına gelecek miktarda olmak üzere, muffin kalıbına paylaştırdım.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirdim.
Pudingimiz fırına girmeden önce poz verirken...
.
2 yorum:
Ingilizler eskiden tabak yerine ekmek kullanirlarmis. Hatta kuflendigi, uzerinde aylarca yemek yedikleri olurmus. Bu Yorkshire Pudding'lerin o tabak diye kullanilan ekmeklerle akrabaligi oldugunu dusunmusumdur hep! Zira et ve bezelye yanina eslik eder genelde. Hatta uzerine konulup servis edilir. Sizinkiler puf puf olmus. Biz alisik degiliz ama orjinalinde ice cokuk olur ki oraya yiyecek birsey konulabilsin ;-)
Eskiden tabak yerine ekmek kullanmak, pek çok toplumun alışkanlığı olsa gerek! :))
Haklısınız benim pudingler puf puf gibi duruyor da, hatırladığım içleri dolu değil, boşca olmuştu.
İyi aklıma getirdiniz, yeniden deneyeyim, bakalım ne olacak?
:)
Yorum Gönder